Компанія “ХІМПРОEКТ” розробила для студентів Луганщини навчальні тренажери

Вер. 16, 2020

Олександр Вікторович Суворін

За сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) підприємство “Хімпроект” (Сєвєродонецьк) представило для Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля навчальні моделі на базі програмного забезпечення BiTech та AssistantBuild для навчання студентів-хіміків.

AssistantBuild успішно використовується для інформаційного супроводу будівництва. Програмне забезпечення дозволяє здійснювати підготовку, планування, моніторинг робіт на будівельному майданчику, формувати бюджет, отримувати аналітичні дані. Також інженери компанії продемонстрували інструменти планування, моніторингу, аналізу та коригування перебігу будівельних робіт, візуалізації процесу будівництва в системі AssistantBuild. В якості навчальних моделей були представлені насосна станція нафтопереробного заводу та компресорна станція для природного газу.

“Наша компанія розробляє проєктну документацію для будівництв хімічної галузі. Студентам-хімікам буде корисно відпрацювання навичок у цих моделях, так вони будуть більш конкурентоспроможними на ринку Луганської області та України”, – розповіла координаторка цього проєкту у компанії “Хімпроект” Ганна Краснянська.

“За допомогою AssistantBuild студенти-хіміки зможуть краще зрозуміти своє місце в проєктуванні виробництв хімічного профілю, ця система дозволяє пов’язати різні компетенції, показати їх взаємозв’язок”, – сказав декан факультету інженерії Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Сергій Кудрявцев.

1_40.jpg

Для навчальної версії тренажеру BiTech інженери “Хімпроекту” представили моделі з підготовки газу (старт, зупинка, аварійні ситуації) та тренажер окислення.

4_38.jpg

Інженери “Хімпроекту” розробили лабораторні роботи, щоб студенти отримали практичні навички.

5_34.jpg

Ця співпраця з профільним підприємством допоможе Східноукраїнському національному університету імені Володимира Даля значно покращити свої навчальні програми, наблизити їх до потреб сучасних работодавців, а після отримання повного переліку сучасного обладнання та програмного забезпечення розпочати заплановане підпищення кваліфікації для викладачів і роботу зі студентами на новому рівні.

На початку вересня розпочались поставки обладнання до університету. У вересні – жовтні планується завершити поставку комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення та меблів для обладнання двох інженерних лабораторій – Мехлаб і Хімлаб.

Викладачі пройдуть курси підвищення кваліфікації на базі створених лабораторій в університеті, їх навчатимуть фахівці компанії “Хімпроект”.

3_38.jpg

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля створить за грантом від Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID) дві лабораторії. Грант “Модернізація інженерної освіти для підтримки конкурентоспроможності промисловості Луганської області” складає понад 4 мільони 300 тисяч гривень.

Грантова та освітня допомога підприємцям на Сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії “Схід економічних можливостей”. Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проєктів, готових залучати інвестиції та допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.

#СхідМожливостей