Далівців ознайомили з особливостями роботи Університетського центру медіації

Гру. 2, 2021

Наталія Миколаївна Рудницька

Студентами спеціальності 053 Психологія кафедри психології та соціології СНУ ім. В. Даля, що є членами Університетського центру медіації, під керівництвом докторки психологічних наук, професорки Ольги Лосієвської було проведено інформаційний захід для здобувачів вищої освіти Факультету міжнародних відносин, на якому було представлено особливості організації та результати діяльності Центру. Захід було проведено в режимі онлайн.

До нього також долучились куратори Факультету міжнародних відносин.

Під час заходу учасниками було обговорено низку важливих питань, серед яких історія виникнення інституту медіації, причини виникнення конфліктних ситуацій, варіанти сценаріїв розвитку конфлікту, підкреслили значення медіатора та його роль у вирішенні конфліктних ситуацій, дотримання досягнутих домовленостей як вимір ефективності процесу медіації. Учасники, зокрема, розглянули медіацію як ефективний інструмент вирішення конфліктів у освітянському середовищі (між викладачами та здобувачами вищої освіти, у академічних групах здобувачів, у колективах викладачів, тощо).

У підсумку було зазначено, що конструктивний конфлікт за сприятливих умов може стати джерелом нових ідей та раціональних рішень, і наголошено на відкритості Університетського центру медіації для всіх бажаючих.

Інформація з сайту https://snu.edu.ua/dalivtsiv-oznajomyly-z-osoblyvostyamy-roboty-universytetskogo-tsentru-mediatsiyi/