Захисти дипломних робіт у новому форматі

Червень 26, 2020

Євген Сергійович Руднєв

З 15 червня в університеті розпочалися захисти дипломних проєктів.

Захисти дипломних проектів освітнього ступеню бакалавра на кафедрі хімічної інженерії та екології та кафедрі електричної інженерії за рішенням екзаменаційної комісії з розгляду дипломних робіт проходять у звичному для всіх режимі офлайн. Звичайно в умовах карантину – із  дотриманням визначених правил: наявність захисних масок і антисептику для рук,  соціальна дистанція та допустима кількість студентів в аудиторії. Немає потреби говорити, що всі ці умови виконуються в суворому порядку.

Доцент кафедри електричної інженерії, к.т.н.  Володимир Грицюк пояснює: «Захист робіт за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка» проходить одразу у студентів обох форм навчання: денної та заочної. В один день слухають по 8-10 студентів по черзі. Офлайн-форму захисту було обрано, щоб все ж таки була можливість безпосередньо бачити студента, ознайомитися з його пояснювальною запискою і графічним матеріалом та почути його живу відповідь на запитання. На сьогоднішній день форма офлайн є більш звичною та зручнішою – так адекватніше сприймається відповідь. Готуватися до захисту студенти могли як онлайн, так і офлайн: кожного дня на кафедрі були присутні викладачі, які були готові дати відповіді на запитання та допомогти з виконанням проєкту».

Що стосується студентів, то офлайн-форма захисту імпонує їм більше. Цю ситуацію прокоментувала студентка заочної форми навчання Тетяна: «Сьогодні умови карантину диктують нам нові правила навчання і, безумовно, ми маємо до них прилаштовуватися. І в нас завдяки спільним зуcиллям з викладачами це добре виходить. Головне, щоб не виникало технічних негараздів. Складати тестування онлайн дуже зручно, але захищати дипломний проєкт хочеться все ж таки при безпосередньому контакті з викладачем. До того ж знаходячись в колі одногрупників, ти відчуваєш підтримку, маєш змогу дізнатися, якого плану запитання ставить екзаменаційна комісія. А також захист офлайн мотивує до більш старанної підготовки».

9...jpgПідготовка к захисту
9_.jpgзахист диплома