Зустріч з спеціалістами компанії ТОВ «Азов Контролз»

Березень 5, 2021

Євген Сергійович Руднєв

Для викладачів та аспірантів  разом з представниками ще низки університетів Донбасу був проведений стаді-тур, я якому вони змогли ознайомитись із структурою та технічними можливостями підприємства ТОВ «Азов Контролз».

Завдяки Проєкт USAID "Економічна підтримка Східної України" продовжують активно розвиватись творчі зв’язки нашого університету із інжиніринговими компаніями Донбасу– потенційними роботодавцями для випускників технічних спеціальностей.

Обговорення освітніх програм спеціальностей 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка і 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології з метою їх вдосконалення та осучаснення відповідно до вимог стейхлолдерів відбулось поміж викладачами факультету інженерії  та факультету інформаційних технологій та електроніки та керівним складом і провідними технічними спеціалістами компанії ТОВ «Азов Контролз» (http://azov-controls.com/), що є частиною групи компаній TeraWatt Group (TeraWatt Group - рішення в галузі автоматизації промисловості) в місті Маріуполь.

Група компаній TeraWatt Group пропонує комплексні інжинірингові рішення в області проектування металургійних процесів, оборотних циклів водопостачання, очисних споруд, включаючи технологічне проектування, будівельну частину, промислову автоматизацію, КВП, АСУ ТП, електрообладнання, електропостачання, безпеку персоналу та механізмів (© http://www.terawatt-group.com/).

Для викладачів та аспірантів разом з представниками ще низки університетів Донбасу був проведений стаді-тур, я якому вони змогли ознайомитись із структурою та технічними можливостями підприємства, особливостями виробничих процесів та вимогами до персоналу. На технічній нараді було обговорено структури сучасних освітніх програм інженерних спеціальностей, а також можливі шляхи їх вдосконалення. Досягнуто попередні домовленості щодо залучення спеціалістів ТОВ «Азов Контролз» до підготовки студентів спеціальностей 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка і 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології в дистанційному форматі та отримано пропозицію щодо проходження студентами виробничих та переддипломних практик на підприємстві.