Семінар професора Філ Баран (Prof. Phil Baran)

Вер. 1, 2023

Олександр Вікторович Суворін

Запрошуємо здобувачів вищої освіти кафедри хімічної інженерії та екології, що навчаються за спеціальністю Хімічні технології та інженерії і не тільки, скористатися можливістю спілкування і прослухати лекцію проф. Філ Баран (Prof. Phil Baran), який працює у Дослідницькому інституті Скріппса (США) та є одним з найвідоміших хіміків-синтетиків сучасності..

Наступного тижня, 5 вересня о 17-00, відбудеться семінар роф. Філ Баран (Prof. Phil Baran).

Лабораторія Барана працює в області хімічного синтезу, який має значний вплив на швидкість відкриття та розробки нових ліків як шляхом розробки в області тотального синтезу складних природних продуктів (терпени, алкалоїди, пептиди та олігонуклеотиди), так і шляхом розробки нових реакцій і методів.

Тема доповіді «Simplifying synthesis with Electricity» (Спрощуємо синтез за допомогою електрики). Органічний синтез - одна з найбільших галузей хімії, яка має глибокий вплив на вдосконалення та розвиток цивілізації. У своїх найсучасніших проявах він робить мрію про алхімію (перетворення чогось нікчемного на щось цінне) реальністю. Передбачити конкретні події, які змінять хід розвитку цієї галузі, досить складно. У цій доповіді на прикладах буде показано, як один з найстаріших і найдешевших реагентів на Землі - електрон - може сприяти новим ретросинтетичним перетворенням і допомагати у пошуку простих, ідеальних рішень для розв'язання багаторічних викликів.

Zoom link:
Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/4590042894?pwd=dEZzSjlMbEdkQnhNODZYYjJoekVPUT09

Meeting ID: 459 004 2894
Passcode: Ch24022022

Chairman: Prof. Valentyn Chebanov

Lecture abstract:

 Prof. Shechtman, the Nobel Prize winner in Chemistry, will talk about his research path, which led him to the discovery of QUASICRYSTALS. Prof. Shechtman has managed to explain completely new phenomena in material science and has won a principal scientific battle with authoritative colleagues to prove his ideas and existence of quasicrystals. This energetic and extraordinary person can discuss questions from various spheres of science and life. For example, besides questions of crystallography, come to discuss entrepreneurship in the science, education of the scientific and entrepreneurial spirit of younger generation, art and many more. Prepare a question, you are most curious about, and join us at the Seminar!

Для тих, хто не зміг відвідати онлайн зустріч, посилання на запис:

Prof. Phil Baran Тема доповіді «Simplifying synthesis with Electricity» (Спрощуємо синтез за допомогою електрики)