Доц. Шелковая Н.В. прийняла участь у міжнародному науковому проекті публікації книжкової наукової серії «Integrated Science» у видавництві Springer

Лют. 12, 2023

Ірина Миколаївна Сілютіна

Доцентка кафедри філософії, культурології та інформаційної діяльності Наталія Шелковая прийняла участь у міжнародному проекті публікації книжкової наукової серії «Integrated Science» на чолі з президентом USERN (Universal Scientific Education and Research Network), MD, Ph.D, prof. Nima Rezaei (Стокгольм, Швеція), у якому прийняли участь науковці різних наук (медицини, біології, генетики, біоенергетики, хімії, кібернетики, сінергетики, математики, системної інженерії, економіки, філософії, етики, соціології, історії, географії, лінгвістики, філології, мистецтвознавства та ін.) з понад 40 країн світу (Англія, США, Німеччина, Франція, Нідерланди, Бельгія, Фінляндія, Іспанія, Італія, Португалія, Польща, Україна, Сербія, Іран, Туреччина, Індія, Японія, Китай, Південно-Африканська Республіка, Кенія, та ін.).

Книжкова наукова серія «Integrated Science» має на меті публікацію найактуальніших та найновіших досліджень у всіх сферах формальних наук, фізико-хімічних наук, біологічних, медичних та соціальних наук. Особлива увага приділяється дослідженням, що включають інтеграцію двох або більше наукових галузей, що пропонують інноваційний погляд, який є одним із головних напрямків  USERN, як наука без кордонів.

1111.png

Результатом участі Шелкової у цьому проекті стала публікація її розділу «The Phenomenon of Meeting in Art: A Transdisciplinary Approach» та «Integrated Science 2050: Transdisciplinarity» (у співавторстві) у 5 томі «Transdisciplinarity», серії книг «Integrated Science» у міжнародному науковому видавництві Springer другому за величиною видавництві у світі після Elsevier у галузі «STM» (science, technology, medicine).

Розділ присвячено розкриттю глибинного змісту зустрічей, якими наповнено наше життя, але люди, які замкнуті у шкаралупі свого «Его» та життєвих проблем (що часто придумують самі), ігнорують те, що часто життєво важливо для них. Використовуючи у якості прикладів картини геніальних художників (Леонардо да Вінчі,

2222.png

Рафаеля,

3333.png

Хусепе де Рібери,

4444.png

Карла Брюллова,

5555.png

Карла Брюллова,

6666.png

автор аналізує феномен зустріч через особисті прозріння автора, яка на певному етапі в свого життя, побачила й відчувала те, чого не бачила й не відчувала раніше. Справжня зустріч відбувається, коли стикаються душі тих, хто зустрічається. У мистецтві це означає відчуття того, що відчував Творець шедевра. Однак часто люди дивляться, але не бачать, слухають, але не чують, а тому не розуміють значення знаків, що надсилаються їм через різні зустрічі з людьми, творами мистецтва тощо. Ці зустрічі часто є «кодами» долі людини і виникають, щоб людина усвідомила свою сутність та призначення своєї місії на землі.

7777.png

8888.png

9999.png