Виставка однієї картини «Жіноча історія в бісері»

Лис. 29, 2021

Ірина Миколаївна Сілютіна

 

26 листопада в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва міста Харкова з нагоди Всесвітньої акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» одночасно онлайн та оффлайн відкрилася виставка однієї картини (експонату музею гендерної та жіночої історії) «Жіноча історія в бісері» / «Beading the Womantory».

Виставку відкривали: директорка Центра культури і мистецтв, В. О. Лагутіна, директорка музею гендерної та жіночої історії Т. А. Ісаєва, доцентка кафедри ФКІД М. М. Щербина, яка є авторкою ідеї проєкта та його координаторкою та собака Неро, який символізував одне з важливих досягнень науковиць – каністерапію, яку створила Елайн Сміт. 

«Beading the Womantory» – міжнародний арт-проєкт, мета якого – проявити й показати світові обличчя науковиць, художниць, правозахисниць, письменниць – жінок, які зробили вагомий власний внесок у розвиток мистецтва, науки, літератури, але залишилися маловідомими, а іноді й зовсім невідомими для пересічної людини. Серед героїнь, чиї обличчя прикрашають картину, – Заха Хадід і Олена Пчілка, Хеді Ламарр і Світлана Алексієвич, Гіпатія Александрійська і Фріда Кало… 35 видатних жінок світу увічнені на картині, до створення якої долучилися 34 майстрині та майстра з України, Білорусі, Бельгії, Британії, Нідерландів, Швеції, Швейцарії, США та Німеччини. Створені з бісеру символи, що розташовані поряд з портретами жінок – привід зануритися в описи і познайомитися із видатними досягненнями кожної з них. Виставка приймає відвідувачів та відвідувачок до 15 грудня.

 

Жіноча історія в бісері-1.jpg

 

Жіноча історія в бісері-3.jpg

 

Жіноча історія в бісері-5.jpg

 

Жіноча історія в бісері-7.jpg