Здобувачі кафедри долучаються до спільноти GAINS Model

Гру. 1, 2022

Олександр Вікторович Суворін

Здобувач вищої освіти гр.ХТ-22дм Босов Олег 29-30 листопада 2022р. прийняв участь у GAINS Model Community meeting (зустріч спільноти GAINS Model) для ознайомлення з новими можливостями GAINS Model для використання даних GAINS в академічних цілях.

GAINS — це інтерактивний онлайн-інструмент, який можна використовувати для підтримки процесів управління якістю повітря та політики на субнаціональному, національному та регіональному рівнях. Команда GAINS в IIASA підтримує структуру моделювання та підтримує такі процеси, часто у співпраці з партнерами, які є або стають зареєстрованими користувачами онлайн-інструменту.

З роками обсяг моделі розширюється з точки зору географічного охоплення, просторових масштабів, забруднюючих речовин, секторів і процесів тощо, і все більше користувачів зацікавилися моделлю та почали використовувати її.

Метою цієї зустрічі є створення спільноти користувачів і розробників моделей, які застосовують модель у різних контекстах політики. Зустріч пропонує можливість обмінятися досвідом, надихнути один одного на діяльність, вчитися один у одного та визначити потенційні майбутні проекти тощо.

День 1 був присвячений недавнім застосуванням інструментів у дослідницьких проектах і процесах прийняття рішень, а також останнім оновленням моделі в Лаксенбурзі та інших місцях.

День 2 був присвячений поточним і майбутнім проектам, потребам користувачів і новим можливостям для підтримки процесів оцінки та прийняття рішень.

1.jpg

2.jpg