Гостьова лекція на тему: «Психологічна допомога та реабілітація жертв мобінгу, булінгу та злочинних зазіхань»

Квітень 21, 2023

Юлія Олександрівна Бохонкова

Напередодні святкування Всеукраїнського дня психолога, на кафедрі психології та соціології Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля проходять різноманітні семінари, вебінари, гостьові лекції фахівців-психологів.

Так, 20.04.2023 р. для здобувачів вищої освіти 4 та 3 курсів спеціальності 053 Психологія проведено гостьову лекцію у рамках вивчення навчального курсу «Психологія керування поведінкою та психологія булінгу» доктором психологічних наук, професором, професоркою кафедри педагогіки та психології Харківського національного університету внутрішніх справ Мілорадовою Наталією Едуардівною на тему: «Психологічна допомога та реабілітація жертв мобінгу, булінгу та злочинних зазіхань». Було системно розглянуто зазначені проблеми на теоретико-методологічному та практичному рівнях.

Наталія Едуардівна особливу увагу приділила прикладним аспектам психологічної діяльності, що стосувалися надання допомоги тим, хто пережив насилля у різних його формах. Представлено алгоритм щодо використання у практичній роботі психологів метафоричних асоціативних карт (МАК) та техніки відновлення особистісних ресурсів (техніка «Житійна ікона»).

Отримана наукова інформація, пояснення щодо її практичного використання у діяльності психологів сприяли актуалізації професійного інтересу слухачів. Останнє було засвідчено їхньою зацікавленістю науковими та науково-методичними роботами, авторкою яких є професорка Н. Е. Мілорадова.