Методичні матеріали для використання в процесі роботи від ГО «Ла Страда-Україна» (La Strada-Ukraine)

Жов. 16, 2023

Юлія Олександрівна Бохонкова

В рамках співпраці та професійної взаємодії між Університетським центром медіації Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля (керівниця – проф. Ольга Лосієвська), який функціонує на базі кафедри психології та соціології, та ГО «Ла Страда-Україна» (La Strada-Ukraine) отримано методичні матеріали для використання в процесі роботи.

Громадська організація «La Strada-Ukraine» працює для забезпечення ґендерної рівності, побудови миру, запобігання ґендерно зумовленому насильству, зокрема, домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей, сприяючи впровадженню стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства та держави.

Така співпраця розширює можливості Університетського центру медіації з вивчення світового досвіду діяльності ГО «La Strada-Ukraine» та орієнтує спільні зусилля у напрямку руху світових тенденцій, озброює методиками та матеріалами, що були напрацьовані різними країнами, для їх подальшого втілення у діяльність Університетського центру медіації та університету загалом задля руху у напрямку постійного розвитку (відкритість до нового, до інновацій, саморозвитку, самовдосконалення), розвитку взаємодопомоги та взаємопідтримки, взаємної поваги, довіри, активної життєвої позиції, пріоритету прав людини, здорового способу життя, толерантності, чуйності, взаєморозуміння, екологічності, резильєнтності.