Відбулося чергове засідання Університетського центру медіації (керівниця - професорка Ольга Лосієвська) на тему "Базові навички медіатора"

Лис. 28, 2023

Юлія Олександрівна Бохонкова

28 листопада 2023 року здобувачі вищої освіти, що навчаються на освітній програмі «Психологія» спеціальності 053 Психологія кафедри психології та соціології факультету здоров’я людини на першому, другому та третьому рівнях вищої освіти долучились до чергового засідання Університетського центру медіації (керівниця - професорка Ольга Лосієвська) на тему "Базові навички медіатора". До засідання приєдналась Світлана Мироненко - членкиня ГО "Асоціація сімейних медіаторів України", сімейний медіатор, адвокатеса, спеціалістка в галузі інтелектуальної власності і права, учасниця та координаторка соціального проекту по роботі з районними Службами у справах дітей м. Києва. Завдяки здобувачам - майбутнім психологам, які є провідними фахівцями центру з освітянської медіації, а саме: Морозу Володимиру, Сібіркіній Вірі, Павлову Руслану, Медведевій Ользі, Луценко Прохору, Григоренко Ангеліні, Кухар Еллі, Дрожановій Анастасії, присутні ознайомилися зі структурою базових навичок медіатора, а саме: конфліктологічною, комунікативно, процедурною, правовою компетентностями у сфері медіації. Ці компетентності є у професійному кейсі кожного медіатора. При обговорені складових комунікативної компетентності медіатора були виділені такі компетенції, як: активне слухання; безоціночне ставлення; перефразування та переформулювання; резюмування; постановка запитань; робота з емоціями; невербальна та вербальна комунікація; міжкультурна та міжгендерна комунікація. Ці компетенції важливі не тільки для медіатора, але й для майбутніх психологів.

Якщо ви бажаєте вивчити більш детально аспекти комунікації та розвинути в себе комунікативну компетентність – звертайтеся до Університетського центру медіації. Ми будемо раді допомогти вам у опануванні професійними навичками.