Візит до Головного управління національної поліції

Квітень 22, 2021

Юлія Олександрівна Бохонкова

Психологія охоплює майже всі сфери життя й діяльності людей, психологічні знання використовуються в поліції, економіці, медицині, культурі й мистецтві, на виробництві й в сфері послуг. Для служби в Національній поліції України характерними є особливі умови, що вимагають від працівників значних моральних і психоемоційних зусиль та спричиняють надмірні фізичні навантаження. Тому, роль психолога в сучасних умовах поліцейської діяльності набуває особливого значення – це вирішення таких питань, як діагностика особистості та колективу, корекція психологічних якостей, регуляція психічних властивостей і процесів, міжособистісних відносин у групах.
Майбутнім фахівцям-психологам завжди важливо мати докладну інформацію про те, де вони можуть працевлаштуватися та бути корисними суспільству. Так, 16 квітня 2021 року до Відділу психологічного забезпечення Головного управління національної поліції, в межах діючого договору про співробітництво, завітали здобувачі вищої освіти спеціальності «Психологія» (освітня програма "Психологія") кафедри психології та соціології Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. В кімнаті психологічної саморегуляції поліцейські-психологи продемонстрували здобувачам вищої освіти сучасні методи психологічної корекції і консультування. Поділилися з ними досвідом роботи та практичними навичками, які безпосередньо впроваджують у своїй службовій діяльності при роботі з поліцейськими. Звернули увагу на особливості реалізації програми психологічної підтримки «Рівний – рівному», яка передбачає надання соціально-психологічної підтримки працівникам поліції та їх колегами, які працюють у тому ж самому професійному середовищі та мають відповідні знання та позитивний досвід у подоланні складних (кризових) ситуацій. Це базова підтримка, яка ґрунтується на здатності правоохоронця-консультанта підставити дружнє плече колезі.
Такі зустрічі завжди є приємними та корисними, бо змінюється світогляд і відношення до професії, та формується особиста думка стосовно вибору професії та майбутньої професійної реалізації. Ми дуже вдячні за можливість співробітництва начальнику відділу психологічного забезпечення ГУНП в Луганській області Олені Олександрівні Ковальовій.