КОМПЛЕКСНИЙ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ІСПИТ УСПІШНО СКЛАДЕНИЙ ВСІМА, ХТО СКЛАДАВ!

Червень 26, 2023

Ірина Миколаївна Сілютіна

22 ЧЕРВНЯ 2023 р. відбулася важлива подія у житті кафедри філософії, культурології та інформаційної діяльності – кваліфікаційний іспит для першого в історії кафедри набору здобувачів ІІ (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 034 Культурологія.

Picture1.png

Екзаменаційну комісію очолив доктор історичних наук, професор Юрій Михайлович Бровендер (кафедра історії та археології). До складу комісії увійшли добре знайомі магістрант(к)ам за навчальним процесом проф. Ольга Олегівна Смоліна, проф. Вероніка Миколаївна Леонтьєва, доц. Наталія Валеріївна Шелковая, секретар комісії – доц. Олексій Володимирович Прокопенко.

Комплексний кваліфікаційний іспит (ККЕ) відбувся дистанційно, у тестовій формі; питання охопили матеріал всіх обов’язкових освітніх компонент, що формують фахові компетентності.

Відповісти на 70 запитань по 7-мі дисциплінам, нехай і шляхом вибору правильної (із запропонованих чотирьох) відповіді, та ще й які пропонуються упереміж, за 60 хвилин – непросте завдання. Достатньо великий обсяг фактологічного матеріалу, завдання аналітичного характеру, наявність «провокативних» варіантів відповідей, – все це мало виявити справжні здатності оцінювати та аналізувати інформацію, критично осмислювати історичні здобутки та новітні досягнення культури, розуміти соціально-культурний контекст, який викликав ті чи інші ґендерні стереотипи та відносини.

Попри не бездоганне самопочуття декого з магістрантів (складання ККЕ – як олімпійське змагання травмованого спортсмена «під знеболюваними»!) і певні технічні перешкоди (один із здобувачів зміг увійти в систему електронного університету лише за 45 хвилин з початку іспиту!) всі здобувачі і здобувачки виконали тестові завдання вчасно – і навіть техніка була вимушена визнати належний рівень підготовки за ОПП «Культурологія: ґендерні дослідження»: підрахування результатів тесту здійснювалося автоматично.

Такі результати оголосив голова комісії, округливши «машинні» оцінки за правилами математики:

Данило Юрійович Божич – 97 (А)

Анастасія Володимирівна Горлова – 99 (А)

Альона Андріївна Бєсєда – 96 (А)

Валентин Геннадійович Гончар – 80 (С).

 

Голова комісії вельмишановний Ю.М. Бровендер привітав майбутніх магістрів культурології з успішним і достойним проходженням цього важливого випробування, побажав усім мирного неба, здоров’я, подальших успіхів.

Від імені кафедри магістрантів та магістранток, які так вражаюче склали кваліфікаційний іспит, привітала куратор групи і гарант ОПП В.М. Леонтьєва, підкресливши необхідність стійкості і внутрішньої рівноваги у ці драматичні часи, що ми всі переживаємо. Перемогти можуть лише сильні духом!

Picture2.png