Студенти Східноукраїнського національного університету імені Даля проєктуватимуть промислові об’єкти у сучасній програмі

Січ. 11, 2021

Олександр Вікторович Суворін

За сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” 11 січня у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля на базі нової комп’ютерної спеціалізованої лабораторії ChemLab завершилися курси для курси для викладачів. Навчання тривало з листопада 2020 року.

Протягом 72 годин викладачі опановували теоретичні знання та практичні навички роботи з програмним забезпеченням AssistantBuild. Це програмне забезпечення дозволяє проєктувати промислові об’єкти.

Курс завершився складанням підсумкового кваліфікаційного тестового іспиту.

2 IMG_7649-e1610549284927.jpg

Навчальний курс та кваліфікаційний іспит розробили фахівці приватного акціонерного товариства “Хімпроект” для подальшого використання у навчальному процесі в університеті.

Спеціалісти приватного акціонерного товариства “Хімпроект” навчали тринадцятьох викладачів університету роботі у спеціалізованому програмному комплексі AssistantBuild.

У курсах взяли участь викладачі кафедр хімічної інженерії та екології, машинобудування та прикладної механіки, будівництва, урбаністики та просторового планування.

“Всі ці викладачі готують майбутніх інженерів-хіміків. Під час курсів вони опанували спосіб будівництва з мінімальними витратами ресурсів. Програмний комплекс AssistantBuild поєднує інженерію, економіку та менеджмент в одній програмі – це дуже зручно та економить інвестору, який хоче вкласти у будівництво об’єкту та зробити його прибутковим, час та гроші. Наприклад, студенти зможуть спроєктувати цех із виробництва аміаку, мінеральних добрив, бензину. Завдяки цьому курсу вони отримають навички, потрібні для початку роботи на хімічному виробництві. Раніше адаптація молодого спеціаліста тривала до двох років, зараз цей час скоротиться вдвічі. Проте ми плануємо вийти на такий рівень, щоб наші випускники з першого дня роботи могли одразу проєктувати промислові об'єкти. Така кваліфікація фахівця значно скоротить витрати бізнесу на його перенавчання” – сказав декан факультету інженерії СНУ ім. В. Даля Сергій Кудрявцев.

У цьому навчальному семестрі викладачі навчатимуть за цим курсом студентів-бакалаврів та магістрів. У подальшому планують знайомити студентів із цією програмою з 3-го курсу, а також залучати працівників промислових підприємств для дуального навчання.

3 138030180_3402191599890733_3794946805898100270_n.jpg

Нагадаємо, ці курси є черговим етапом реалізації гранту “Модернізація інженерної освіти для підтримки конкурентоспроможності промисловості Луганської області”, який університет отримав від проєкту USAID. Вартість гранту складає понад 4 мільйонів 300 тисяч гривень.

Грантова та освітня допомога підприємцям на сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії “Схід економічних можливостей”. Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проєктів, готових залучати інвестиції та допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.