Кафедра германо-романської філології та перекладу співпрацюватиме з Києво-Могилянською академією

Січ. 20, 2021

Наталія Миколаївна Рудницька

Кафедра германо-романської філології та перекладу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин стала ініціатором підписання договору про співпрацю між СНУ ім. В. Даля та Національним університетом «Києво-Могилянська академія».

В рамках договору заклади проводитимуть спільну навчально-методичну, науково-інноваційну та організаційно-виховну роботи у галузі викладання іноземних мов для професійного спілкування з метою підвищення ефективності та результативності навчального процесу викладання іноземних мов у вищому навчальному закладі, забезпечення навчального процесу сучасними навчально-методичними матеріалами, підвищення якості підготовки фахівців у галузі теорії, практики перекладу та викладання іноземних мов для професійного спілкування, розвитку теорії та методики навчання іноземних мов, та підняття рівня наукових досліджень до міжнародних стандартів. Співпраця закладів також полягає в організації та проведенні спільних заходів, участі у спільних проектах, обміні досвідом та наявною інформацією стосовно усіх видів діяльності.

В рамках договору кафедра германо-романської філології та перекладу СНУ ім. В. Даля і кафедра англійської мови НаУКМА співпрацюватимуть в наступних напрямках:

– обмін досвідом щодо розробки навчально-методичного забезпечення: навчальних та робочих навчальних програм, планів, положень, методичних рекомендацій тощо з метою вироблення спільних підходів до підготовки фахівців та підвищення ефективності навчального процесу у сфері викладання іноземних мов для професійного спілкування.

– підготовка та видання довідників, посібників, практикумів, методичних вказівок, дидактичних матеріалів тощо призначених для забезпечення навчального процесу в галузі теорії, практики перекладу та викладання в іноземних мов у вищій школі з метою удосконалення навчально-методичної бази закладів.

– проведення спільних наукових досліджень у галузі філології, методики викладання іноземних мов, педагогіки, педагогічної психології, спільній публікації результатів таких досліджень у наукових виданнях України та за її межами.

– проведення спільних наукових конференцій, семінарів, нарад, майстер-класів, круглих столів тощо з проблем розробки та впровадження інноваційних методів та новітніх освітніх технологій викладання іноземних мов у вищій школі з метою обміну досвідом та популяризації досягнень української наукової школи.

– організація та проведення спільних студентських науково-практичних конференцій, семінарів та олімпіад і забезпечувати можливість участі у таких заходах студентам обох  закладів.

Плідне та взаємовигідне співробітництво сприятиме підвищенню рівня підготовки висококваліфікованих фахівців в галузі перекладу і професійному розвитку викладачів іноземних мов.

Інформація з сайту https://snu.edu.ua/kafedra-germano-romanskoyi-filologiyi-ta-perekladu-spivpratsyuvatyme-z-kyyevo-mogylyanskoyu-akademiyeyu/