Далівці взяли участь у заходах у рамках Днів науки НаУКМА-2021

Лют. 5, 2021

Наталія Миколаївна Рудницька

Викладачі кафедри германо-романської філології та перекладу СНУ ім. В. Даля долучилися до заходів у рамках Днів науки НаУКМА-2021. Організатором виступила кафедра англійської мови факультету гуманітарних наук Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Протягом двох насичених днів науковці провідних ЗВО України мали змогу обговорити актуальні питання комунікативних аспектів викладання та вивчення іноземних мов, а також лінгвістичних студій та перекладу. СНУ ім. В. Даля представили в.о.зав.каф. Наталія Рудницька, доц. Ірина Афоніна, доц. Альона Бовт і викл. Кирило Ігошев. Вони презентували свої доповіді на теми "Протистояння ідеологій і художній переклад у Великій Британії та США (1920-1980-ті рр.)", "Мнемотехнічні прийоми у навчанні та вдосконаленні навичок перекладу", "Стратегії виправлення помилок в процесі викладання іноземної мови", "Розвиток критичного мислення за допомогою домашнього читання в процесі викладання іноземних мов". Окрім презентацій наукових здобутків у методиках викладання іноземних мов і перекладу учасники мали змогу розповісти про власний досвід адаптації до онлайн-навчання, обговорити переваги і недоліки дистанційної освіти, поділитися практичними порадами організації освітнього процесу в онлайн-форматі.

Конференція стала одним з перших спільних заходів, проведених в рамках підписаного договору про співпрацю між СНУ ім. В. Даля та Національним університетом «Києво-Могилянська академія».

Інформація з сайту https://snu.edu.ua/dalivtsi-vzyaly-uchast-u-zahodah-u-ramkah-dniv-nauky-naukma-2021/