Далівки на Міжнародній конвенції для викладачів англійської TESOL 2021

Березень 31, 2021

Наталія Миколаївна Рудницька

Доцентки кафедри германо-романської філології та перекладу СНУ ім. В. Даля Ірина Афоніна й Альона Бовт взяли участь у 50-й Міжнародній конвенції для викладачів англійської мови як іноземної TESOL 2021 (24-27 березня). 

Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці Регіонального відділення з питань викладання англійської мови Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Цього року конвенція відбулася онлайн та зібрала більше 8000 фахівців з усіх куточків світу. Протягом чотирьох надзвичайно насичених подіями днів учасники мали змогу відвідати онлайн-презентації, семінари, круглі столи, панельні дискусії з широкого кола проблемних питань, серед яких прикладна лінгвістика, предметно-мовне інтегроване навчання, культура й міжкультурна комунікація, сучасні інформаційні технології в освіті, новітні підходи до розвитку всіх видів мовленнєвої діяльності та формування лексичної і граматичної компетенцій, розробка програм і  методичних матеріалів, професійний розвиток викладачів тощо. Поєднання формального й неформального обговорення нагальних питань з професіоналами з різних країн значною мірою збагатило досвід учасників, дозволило поглянути на проблеми викладання англійської мови під новим кутом та знайти спільні рішення для їхнього вирішення в сучасних умовах.

Організація  TESOL (Teaching English for Speakers of Other Languages) понад 20 років займається проведенням науково-дослідницької роботи, вдосконаленням методів навчання мови та стимулюванням професійного розвитку вчителів і викладачів англійської мови.

Знання та досвід, отримані в результаті участі у Міжнародній конвенції TESOL 2021, будуть використані під час реалізації освітнього процесу для підготовки майбутніх фахівців з перекладу. 

Інформація з сайту https://snu.edu.ua/dalivky-na-mizhnarodnij-konventsiyi-dlya-vykladachiv-anglijskoyi-tesol-2021/