Онлайн-зустріч зі стейкхолдерами освітньої програми

Травень 20, 2021

Наталія Миколаївна Рудницька

На кафедрі германо-романської філології та перекладу Навчально-наукового інституту міжнародних відносин пройшла онлайн-зустріч зі стейкхолдерами освітньої програми «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» першого рівня вищої освіти. У зустрічі взяли участь директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської обласної державної адміністрації Денис Денищенко; начальниця відділу зовнішніх зносин управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації Вікторія Тютюнник, яка також є випускницею кафедри; інші випускники кафедри минулих років, здобувачі вищої освіти 1-4 курсів навчання. 

Денис Денищенко як один з роботодавців відмітив, що кафедра готує конкурентоспроможних фахівців в галузі перекладу, а знання та навички, які вони отримують, відповідають сучасним вимогам ринку праці. Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин є партнером кафедри та підтримує її в реалізації різноманітних спільних ініціатив, налагодженні співпраці з міжнародними організаціями, проходженні виробничої практики студентами, працевлаштуванні випускників. Фахівці департаменту, які здобули освіту за зазначеною ОП, успішно виконують завдання з налагодження та підтримки зовнішніх зносин із закордонними партнерами.

У свою чергу, випускники поділилися власним досвідом, розповіли про те, наскільки набуті під час навчання компетентності допомагають їм в здійсненні професійної діяльності. Студенти висловили свої побажання щодо вибіркових дисциплін, які вони хотіли б бачити в програмі. Учасники зустрічі також надали пропозиції та обговорили можливості для подальшого вдосконалення ОП з метою фундаментальної підготовки фахівців з іноземної філології, здатних розв’язувати спеціалізовані перекладацькі завдання й забезпечувати ефективну міжкультурну взаємодію.

Інформація з сайту https://snu.edu.ua/onlajn-zustrich-zi-stejkholderamy-osvitnoyi-programy/