Нарада з питань розвитку електронік

Вер. 5, 2023

Юрій Едуардович Паеранд

Майже двадцять п’ять років тому науковці з напряму електроніки вперше зустрілися на такій нараді і з того часу це стало доброю традицією. Та з початком війни зустрічі припинились. І ось цього року було прийнято рішення про відновлення проведення наради у online форматі, яка відбулася 5 вересня. «Колеги, друзі, я дуже радий бачити вас, навіть online, - розпочав нараду її модератор Дмитро Алексієвський. – З року в рік ми збиралися на різних платформах, і наші зустрічі завжди були корисні як для нас, так і, взагалі, для розвитку електроніки. Ми обмінювалися досвідом, синхронізували наші підходи, і ось сьогодні знову зібралися, щоб обмінятися думками».

Учасниками наради стали науковці з різних куточків України. В цій нараді прийняли активну участь завідувачі кафедр України, які готують спеціалістів зі спеціальності 171 Електроніка. Східноукраїнський національний університет представляв завідувач кафедри електронних апаратів професор Паеранд Юрій Едуардович.

Коло питань, яким приділили увагу під час наради науковці з напряму електроніки, постійно зростає, тож було вирішено, що такі наради варто проводити частіше, бажано декілька разів на рік, та розширити коло учасників.